• Largo

    LARGO Благоевград е най-големият търговски център в Югозападна България разположен в сърцето на Благоевград. Най-големият търговски център в Благоевград разполага с търговска площ от 3800 кв. м, с обща разгърната площ от и 5900 кв. м. Очаквайте много изненади, игри с награди, огромно промоции и намаления.
  • 1

Новини

Jan 24 2019

 

Как да въздействаме успешно на пърхота

 

Ставате рано сутрин, бързате да се подготвите възможно най-добре за успешен ден и положително настроение. Взимате душ, обличате чисти дрехи, които ви прилягат страхотно и извикват усмивка на лицето, и какво да видите – радостта е помрачена! Целите ви рамена са обсипани със ситен бял прашец. Ами сега?!

 

Безспорна истина е, че пърхотът може да бъде неприятен и то не само от естетическа гледна точка. Затова не трябва да го пренебрегваме. Наличието му може да се дължи  на здравословни проблеми. При всички случаи е препоръчително да обърнем специално внимание и да въздействаме за отстраняването му. Хубавата новина е, че колкото и да е упорита нескончаемата му поява, с постоянство и правилни мерки можете да повлияете успешно за дългосрочното му отстраняване.

 

Той може да се появи, както при суха, така и при мазана коса. Отслабването на имунитета, различни заболявания или повече стрес са все състояния, които могат да отключат или задълбочат проблема. Пърхотът е по-често срещан при хора със сух скалп. Бързото обновяване на кожните клетки не им позволява да се изчистват своевременно и те се натрупват под формата на бели люспи. При по-изразено наблюдаване на проблема може да става въпрос за сериозно заболяване, като себорейния дерматит, който се наблюдава предимно при прекомерно омазняване на кожата. Това се случва, когато мастните депа отделят повече себум от обичайното, което затруднява обновяването на клетъчния слой.

 

Какво да предприемете?

 

Освен промяна в обичайния начин на живот и ориентация към здравословни навици, като повече спокойствие и сън, полезна храна и намален прием на алкохол и тютюневи изделия, ще ви се наложи да започнете редовната употреба на професионална козметика с цел намаляване и лекуване проблема.

 

Балансиращи шампоани на билкова основа, ще се справят с проблема, а в дългосрочен план ще  направят косата здрава и блестяща в дълбочина. Действието става в основата на скалпа за кардинално премахване на пърхота, като оставят кожата почистена и освежена. Антимикробното действие ще неутрализира прекомерната секреция на себум.

 

Балсамите ще допълнят грижата от шампоана, допринасяйки за по гладък и чист вид на косата. Прочетете инструкциите за употреба преди да нанесете по скалпа. Те няма да заместят обаче качествените маски за коса, които с богатата си грижа ще подхранят и ревитализират до самото сърце на косъма.

 

Ампулите ще бъдат едни от най-верните ви другари по пътя към красивата коса. Нанасяйки от корена до върха на косата, ще си осигурите интензивно третиране, чрез растителни екстракти за подобряване обмяната на веществата и нормализиране на кръвообращението.

 

Следвайте неизменно и с постоянство ползотворния режим и заслужено ще се гордеете с красивата си коса. В процеса на грижа и лечение открийте, кое действа оптимално за вашия тип скалп и го превърнете в новия си начин  на живот, който ви носи  удовлетворение и съвършенство.